Albert Martín i Motor23 Campions de la Baja Aragon 2023

24 Jul sin-categorizar,

 

L’Albert Martín, pilot i ambaixador de Yamaha Motor23 Motorcycles s’ha proclamat campió de la Baja Aragón 2023, categoria Trail, a sobre d’una Yamaha Ténéré 700 World Raid, a més d’una magnífica 19a posició de 84 participants (i 79 finnishers)

El cap de setmana va començar amb les verificacions i el reconeixement (només permès en bicicleta) de l’etapa pròleg. Divendres, iniciada ja la competició amb el pròleg (l’etapa que serveix com a classificació per decidir l’ordre de sortida de la primera etapa) l’Albert ja va marcar el 1r temps de les Trail i el 12 de l’scratch de la general.

La primera etapa, amb 180 km d’especial, arrencant a la 13:00 després de 80 km d’enllaç. En aquest cas, després d’un pròleg recte i ràpid, la SS1 començava amb pistes sinuoses amb fesh-fesh blanc, seguides però de pistes ràpides i pedregoses. Per acabar amb 20 km d’enllaç fins a Dinopolis Teruel, on estava instal·la tel bivac.

En aquesta SS1, l’Albert va marcar el 14è temps de la general, i ja agafava el lideratge de les trails i maxitrail, 4 minuts per davant de Joan Pedrero amb la Harley-Davidson Panamerica.

La Yamaha Ténéré 700 World Raid de Motor23 en cap moment ha tingut cap problema ni cap avaria i no hem tingut cap caiguda en tota la Baja. Ha sigut molt fiable i ha tingut molt bon comportament

Ja dissabte, passàvem a la SS2, i després de 60 km d’enllaç per carretera, donàvem pas a una especial de 175 km, on va treballar aguantant el ritme de Marc Calmet amb la KTM. 450 Rally. Una segona etapa marcada sobretot per la pols, la pitjor companyia de viatge, però que així i tot, no va impedir que l’Albert tornés a portar a la Ténéré 700 World Raid a la primera posició.

La tercera etapa començava cap a les 14:00, a ple sol i on la calor estava apretant. Els cotxes ja havien fet 2 passades per la SS3, ja que compartia km amb la SS1. Degut a això, hi havia pistes molt trencades, amb molta pedra i va ser moment de baixar marxa i no arriscar, per poder mantenir-se líder de la prova.

Objectiu que va complir, ja que va entrar a meta com el millor pilot de Trail i el 16è a la classificació general. En arribar a meta, però, es va adonar que havia perdut el carnet de ruta, cosa que va comportar una penalització fent-li caure a la 18a posició a la classificació general. Però mantenint la primera posició de la seva categoria. Amb 1h i 12 minuts d’avantatge de classificació general. Per, finalment, proclamarse campió de la categoría Trail, en una prova tan important com la Baja España Aragón.